Beste Buurt Bestuurt-comités,
 
De eikenprocessierups houdt Nederland flink bezig. Ook in Heusden merken we goed dat de rupsen er weer zijn. Bij deze informeer ik jullie namens mijn collega’s van de Buitendienst graag over wat we als gemeente doen. Bij dit bericht treffen jullie ook twee flyers aan van de GGD. Wij zouden het erg op prijs stellen als jullie deze informatie onder jullie achterban willen verspreiden. Bij voorbaat dank voor de moeite!
 
Wij hebben de eikenprocessierups afgelopen weken preventief bestreden in twee ronden. Vanaf week 24 is de aannemer gestart in onze gemeente met het verwijderen van nesten. We hebben het gespecialiseerde bedrijf Brouwers Groenaannemers voor 1 dag in de week kunnen reserveren om op openbare plaatsen nesten te verwijderen. Helaas zijn er zoveel meldingen van eikenprocessierupsen dat wij keuzes moeten maken op welke locatie zij aan de slag gaan. Dit betekent dat we niet overal de nesten kunnen verwijderen. Wij kiezen er daarom voor om plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals schoolpleinen, sportparken en winkelcentra, als eerste te behandelen. Omdat het bestrijden erg arbeidsintensief is, zijn we alleen al met de plaatsen die prioriteit krijgen nog enkele weken bezig.
 
Wij blijven continu monitoren waar de nesten zich bevinden om prioriteiten te bepalen. Heb je ergens eikenprocessierupsen gezien meld dit aan de gemeente via de Buitenbeterapp, per mail via info@heusden.nl of telefonisch via (073) 513 17 89. Op www.heusden.nl/eikenprocessierupsen op www.oakie.info staat meer informatie.
 
 
Met vriendelijke groet,
Pieter Schipper
MogelijkMaker wijkgericht werken