Zaterdagochtend werden om half tien ‘s ochtends op drie locaties in Nieuwkuijk meer dan 850 bossen tulpen afgeleverd. Voor elk huis in Nieuwkuijk een bos. Buurt Bestuurt Nieuwkuijk vond namelijk dat het tijd was voor een kleine opsteker voor de inwoners van het dorp nu we al weken in een bijzondere, en toch ook wel zware, tijd leven. Vandaar de bloemen en een wenskaart met een echt Kuijks plaatje en een troostrijk bericht erop. 
Er stonden ‘s ochtends twintig enthousiaste vrijwilligers klaar, vanwege de coronacrisis niet op één plaats, maar verspreid over Nieuwkuijk. Om tien uur werden de meegebrachte kruiwagens en bolderkarren gevuld met zoveel mogelijk bossen tulpen en kon worden begonnen met het bezorgen. Bij elk huis werden de kaart en de bos tulpen neergelegd voor de voordeur, waarna werd aangebeld en de bewoners de bloemen in ontvangst konden nemen. De vrijwilligers konden zo meteen informeren of alles goed ging bij de mensen en of ergens hulp bij nodig was. De meeste inwoners reageerden verrast en gaven aan het gebaar erg te waarderen. 
 
Heeft u nog ideeën om mensen een hart onder de riem te steken of een handje te helpen? Neem dan contact met ons op, dan kijken we of we er mee aan de slag kunnen!