Beste mensen van Nieuwkuijk,

Binnenkort sluiten we een apart jaar af. Ook Kerstmis zal anders zijn dan vorige jaren. Corona heeft heel wat verdriet en pijn berokkend bij mensen. Sommigen hebben er een dierbare aan verloren. Anderen hebben nog last van een gezondheid die niet helemaal hersteld is. Weer anderen vrezen voor hun baan of zien met lede ogen hoe hun eigen zaak schade lijdt. Ouderen lijden aan isolatie of eenzaamheid.

Meer dan ooit is Kerstmis dan ook het feest van licht in donkere dagen. Fijn dat er weer een wensboom komt. Elkaar het beste toewensen. Elkaar wat licht gunnen. Dat is Kerst. Weet dat zekere in deze corona-tijd een klein gebaar van empathie en begrip het  verschil kan maken. Een telefoontje, een e-mail, een ouderwetse postkaart, een handgeschreven brief. Kleine daden van goedheid die groot zijn!  Fysieke distantie mag echt niet leiden tot sociale isolatie. Afstand houden van elkaar betekent niet dat we afstand moeten nemen van elkaar. Samen kunnen we zo de hoop levend houden.

Gezegende dagen rond Kerstmis en Oud en Nieuw.

Pastoor David Lebrun